A A

 


»Nieuws
»Contact
»Bijscholingen
»Werken in de thuiszorg

 

 

Informatiebrochure

In onze cliënten informatiebrochure kunt u alles uitgebreid lezen.

Download »
brochure


In onze zzp informatiebrochure kunt u alles uitgebreid lezen.

Download »

 

Dementie

 

" Als ik zo oud ben geworden, dat ik geen mens herken.

 En niet eens je naam meer weet, pak dan mijn hand even beet.

En zeg me gedag, 

laat me voelen dat je me mag.

Wellicht dat ik het gevoel herken, dat ik voor iemand, iemand ben"

 

Dementie betekent in het Latijn letterlijk "ontgeesting".

Het kenmerkt zich door een geleidelijke achteruitgang van het geestelijk functioneren. Het verschijnsel dat voorop staat is, geheugenverlies. Daarnaast is en combinatie van andere verschijnselen, zoals verlies van orientatie, moeilijkheden met denken, niet meer zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij en verandering van gedrag zichtbaar.

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziekten die allemaal worden veroorzaakt door niet  aangeboren hersenletsel, zoals Alzheimer, vasculaire dementie en Lewy Body dementie. Het is een ingrijpende ziekte, niet alleen voor de dementerende zelf maar ook voor zijn omgeving. Wij zijn er ook ter ondersteuning van partner en familie.

Wat van belang is dat er met liefde, geduld en regelmaat een acceptabele manier van leven blijft voor het gezin met het belang van de cliënt vooropgesteld.

De zorgverleners van Care Company zijn zeer goed bekend met de verzorging van dementerende. Zij volgen regelmatig bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mocht u begeleiding/ verzorging via Care Company willen, dan kunt u rekenen op een klein team van zorgverleners om de rust zoveel mogelijk in de toch al moeilijke situatie te bewaren.

Voor meer informatie kunt u bellen voor het maken van een afspraak of voor meer informatie naar 

 

Laren                035 - 53 11 880

 

 

Wij staan u graag en geheel vrijblijvend te woord!